Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Forskuddsgaranti

En forskuddsgaranti brukes for å sikre tilbakebetaling av et forskudd til kjøperen/bestilleren i tilfelle en leveranse skulle utebli eller være beheftet med feil, for eksempel på grunn av insolvens. Det er altså kjøperen/bestilleren som krever at selgeren tegner en garanti som gjelder fra det tidspunkt selgeren får forskuddet. Garantibeløpet tilsvarer størrelsen på forskuddsbetalingen og er ofte mellom 10 og 30 % av ordresummen. Forskuddsgarantien er enkel å innarbeide i anbuds- og kontraktsdokumenter, og den har ingen egenandel. Det er ikke nødvendig å returnere garantien til oss når garantitiden utløper, så du behøver ikke overvåke løpetiden.

Nordic Guarantee er det opplagte valget når du trenger en forskuddsgaranti!

Vi jobber utelukkende med garantier. Dermed kan vi tilby deg en unik spisskompetanse innenfor alt som har med garantier å gjøre. Forskuddsgarantiene våre er basert på en rekke ulike bransjestandarder, og med vår ekspertise kan vi også tilby skreddersydde løsninger tilpasset en bestemt virksomhet. En forskuddsgaranti fra oss frigir likviditet og har ingen innvirkning på selskapets kassekreditt. Den er enkel og rask å administrere, med kort behandlingstid og helt uten etableringsgebyr og administrasjonskostnader. Forskuddsgarantiene kan sidestilles med og gir samme beskyttelse og sikkerhet som en bankgaranti.

 

Vil du vite mer om Forskuddsgaranti?

Hilde Gehrken

Senior Portfolio Manager
hilde.gehrken@nordg.com

Kan hende du også liker

Garanti etter bustadoppføringsloven

Den smarte måten å løse byggsikkerhet etter Bustadoppføringslova på

Garanti etter Avhendingslova

Avhendingslova §2-11 betyr at det skal stilles garantier også for ferdigstilte boliger som selges innen seks måneder etter ferdigstillelsesdato.

Kunne ikke finne noen poster