Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

PSD2-garanti

PSD2-direktivet

Med introduksjonen av det nye betalingstjenestedirektivet PSD2 innenfor EU- og EØS-landene ønsker man å skape et samlet og integrert marked for betalingstjeneste- og kontoinformasjonstilbydere. PSD2 skal ved standardiserte reguleringer gjøre det mulig for nye aktører å tilby slike tjenester og med det øke konkurransen og deltagelsen i betalings- og kontoinformasjonsmarkedet for andre aktører enn banker.

Direktivet tillater tredjepartstilbydere tilgang til bankkunders kontoinformasjon, og med det muligheten til å initiere betalinger.

Hvorfor trenger man PSD2-garanti?

For at en betalingstjenestetilbyder/kontoinformasjonstilbyder (PSP/AISP) skal kunne operere innenfor dette markedet, må tilbyderen stille med garanti overfor Finanstilsynet for å bli lisensiert. Garantien dekker potensielle krav mot tlbyderen, enten disse er forårsaket av feil utførelse eller datainnbrudd

Nordic Guarantee er først i Norge til å utvikle PSD2-garanti, og vil med dette kunne bidra til at aktuelle tilbydere får den lisens som trengs. Nordic Guarantee er med dette det opplagte valget dersom ditt selskap trenger PSD2-garanti.

 

Vil du vite mer om PSD2-Garanti?

Andreas Almlid

Head of Portfolio – Norway
andreas.almlid@nordg.com